MVO

Trendhuis lanceert online platform voor integratie werknemers met beperking

Om meer werkgevers te overtuigen mensen met een beperking aan te werven heeft Trendhuis een online platform ontwikkeld. Op Welcome2Work vind je een inspiratiegids voor werkgevers, een (online) inlevingsspel, een handige checklist, een talentscan … Nathalie Bekx, CEO van Trendhuis: “We willen de bestaande drempels verlagen en innovatieve vormen van arbeidsmarktintegratie gangbaar maken.”

Inès Aoun | 25 augustus 2021
Trendhuis werknemers beperking

Uit cijfers van Statbel blijkt dat in 2020 slechts 40,8 procent van de 20-64-jarigen met een beperking aan het werk was in België. In 2017 was dat nog 38,5 procent. De cijfers voor Vlaanderen zijn iets beter. Vorig jaar waren 46,0 procent van de 20-64-jarigen actief op de arbeidsmarkt. Ten opzichte van Nederland hinken we echter achterop. Bij onze noorderburen had 58,5 procent van de mensen met een beperking een baan in 2017.

Inlevingsspel

Trendhuis wil de bestaande drempels rond de aanwerving van werknemers met een beperking verlagen en lanceert daarom een online platform. Welcome2work.be bevat een inspiratiegids met praktische tips en getuigenissen van werkgevers over hun ervaringen met de aanwerving en integratie van collega’s met een arbeidsbeperking. HR-managers, leidinggevenden en collega’s kunnen ook het inlevingsspel uittesten waarin op een andere manier gekeken wordt naar de aanwerving van een kandidaat met een beperking. Aan de hand van het spel krijg je inzicht in voordelen en oplossingen.

Test your Talent

Op het platform vind je ook een checklist met een helder overzicht van de zaken waaraan je moet denken wanneer je iemand met een beperking wil aanwerven. Bedrijven kunnen via het platform ook stageplaatsen voor een korte periode aanbieden. Via de ‘TestYourTalent’-scan worden de organisaties geselecteerd en gematcht met stagiaires.

Interesse in de tools of wil je een kandidaat op je werkvloer ontvangen voor een korte stage? Kijk zeker eens op de website www.welcome2work.be

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!