Tesla opent vestiging in Hasselt

Tesla heeft haar vierde servicecenter in ons land geopend. Het Amerikaanse automerk telt al 110 vestigingen in Europa en blijft uitbreiden.

Lien Moris | 31 januari 2018
Tesla 1738969 1920

Waarom Tesla na Zaventem, Aartselaar en Sint-Martens-Latem nu ook in Hasselt neerstrijkt? “Als ondersteuning van de missie om de transitie naar duurzame energie te versnellen”, zo staat te lezen op madeinlimburg.be. Tesla baat momenteel 110 garages uit in Europa en breidt nog altijd uit. Daarnaast kunnen klanten op 375 locaties terecht om hun elektrische auto op te laden. Vorig jaar opende Tesla op het industrieterrein van Lummen nog een van de grootste superchargers van het land. Daar kunnen 12 Tesla-auto’s tegelijk opladen. Het is ook het eerste laadpunt in België dat op zonne-energie werkt. Wereldwijd legde Tesla al 1130 supercharger-stations aan.

Toonbeeld van innovatie en ecologisch rijden

De nieuwe vestiging in Hasselt bestaat uit een showroom en een servicecenter. Er kunnen ook testritten geboekt worden. Eerste schepen Tom Vandeput noemt het Tesla-filiaal “de parel aan de kroon als toonbeeld van innovatie en het ecologisch rijden van de toekomst”. “Enkele jaren geleden kozen we ervoor om van de Hasseltse Ring dé site voor kantoren, grootschalige retail en showrooms voor auto’s te maken”, zei Vandeput aan Het Belang van Limburg. “Vandaag zien we dat dit resulteert in diverse grote investeringen, waaronder een aantal grote automerken die zich onlangs vestigden aan de Ring (naast Tesla ook Jaguar en Land Rover, red.). Ons ruimtelijk visieplan voor de Grote Ring werpt vruchten af.”

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!