SUEZ en Renewi sparen 61.000 kilo CO2 uit door pmd-inzameling te bundelen

SUEZ en Renewi zullen het pmd-bedrijfsafval van hun klanten in Oost-Vlaanderen voortaan samen ophalen. Op jaarbasis verwachten ze zo 40.000 kilometers te besparen en meer dan 61.000 kg CO2 uit de lucht te houden. Het proefproject kreeg de naam ‘Collecting together for you’ en zal een halfjaar lopen.

Lien Moris | 27 februari 2020
Suez_en_Renewi_combineren_pmd_inzameling
Projectpartners SUEZ en Renewi willen bijdragen aan de leefbaarheid in de omgeving door hun inzamelwagens minder kilometers te laten rijden.
SUEZ

Vanaf maandag 2 maart combineren de twee afvaldienstverleners de inzameling van bedrijfs-pmd in Oost-Vlaanderen in één route. De inzamelwagens zouden daardoor 30 procent minder kilometers afleggen. Goed voor een jaarlijkse besparing van 40.000 kilometers, 19.170 liter brandstof en 61.793 kilogram CO2.

Philippe Tychon, General Manager SUEZ Recycling and recovery Belgium: “Dit proefproject biedt een unieke mogelijkheid om samen als ketenpartners duurzamere logistieke oplossingen te verkennen.”

Verantwoord ondernemen

“Als waste-to-product-bedrijf is het onze ambitie om nieuw leven te geven aan grondstoffen door het afval dat we bij onze klanten ophalen te sorteren en te recycleren”, zegt Wim Geens, Managing Director van Renewi België. “De manier waarop we dat doen, moet natuurlijk ook zo verantwoord mogelijk zijn. Ik hoop dat dit proefproject en onze samenwerking de spelers in andere bedrijfssectoren aanzet om ons voorbeeld te volgen.”

Het proefproject loopt in samenwerking met en onder begeleiding van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL). Als het een succes is, verwachten SUEZ en Renewi dat ook andere inzamelaars zich zullen aansluiten bij het initiatief.

Bron: SUEZ/Renewi

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!