Smartloop: de digitale marktplaats voor afgedankte elektro

Belgen zijn dan wel inzamelkampioenen, maar oude elektroapparaten belanden nog te vaak ergens in een kast. Ook bedrijven, scholen en organisaties weten er geen raad mee. Daarom lanceert Recupel een digitale marktplaats voor afgedankte elektro.

Inès Aoun | 15 oktober 2019
160511 Recupel Orig Werkplaats 368

Volgens Recupel staat er bij een gemiddelde organisatie (een bedrijf, school of vzw, red.) zo'n 200 kilogram aan ongebruikte pc's, koelkasten, koffiemachines en andere elektro in vergeten bergruimtes. Nochtans kunnen die hersteld of gerecycleerd worden. De administratieve en logistieke rompslomp schrikt veel organisaties echter af.

Waardevol materiaal

Daarom lanceert Recupel de digitale marktplaats Smartloop. Daarop kunnen kmo's, zorginstellingen, scholen en andere vzw's hun afgedankte elektronica per opbod verkopen aan erkende ophalers. Peter Sabbe, CEO van Recupel: “Zij verwijderen de schadelijke stoffen uit de toestellen en herwinnen de grondstoffen.”

Een bijkomend voordeel? In bepaalde gevallen hoeven de bedrijven niet zelf op de draaien voor de kosten. “Als het gaat om een erg groot volume aan elektronica of om laptops of oude gsm’s (die zeldzame metalen bevat, red.) kan het bedrijf er nog wat aan verdienen. Is dat niet het geval, dan moet het betalen voor de transport- en verwerkingskosten,” licht Hederik Tijs, Chief Operating Officer van Recupel, toe.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!