Recycleerbare kaasverpakking bespaart 300.000 kilogram plastic

FrieslandCampina heeft een recycleerbare kaasverpakking ontwikkeld. Volgens het zuivelbedrijf zullen ze zo 300.000 kilogram plastic per jaar besparen.

Inès Aoun | 4 november 2019
Cheese 2785 1920

De meeste kaas- en vleesverpakkingen zijn gemaakt uit verschillende soorten plastic. Die multilayers helpen het product langer vers te houden, maar de laagjes zorgen er ook voor dat de verpakkingen niet gerecycleerd kunnen worden.

Van verpakking tot stofzuiger

Directeur Packaging Development, Patrick van Baal: "Daar hebben we nu een oplossing voor. Onze nieuwe, hersluitbare kaasverpakking bestaat uit polypropyleen, een materiaal dat goed gescheiden en gerecycleerd kan worden en bruikbaar is voor een nieuw leven als bijvoorbeeld stofzuiger." De nieuwe verpakking bevat volgens het bedrijf ook 40 procent minder plastic.

FrieslandCampina, een van de zes grootste zuivelondernemingen in de wereld, zal de speciale verpakking gebruiken voor haar best scorende kaasproduct in Europa. Zo zal het ruim 300.000 kilogram plastic per jaar kunnen besparen. In 2025 wil het bedrijf al haar verpakkingen volledig recycleerbaar maken. Maar de ambities reiken verder. In de toekomst willen de Nederlanders alleen nog maar circulaire verpakkingen gebruiken.

Bron: IPS, FrieslandCampina, Duurzaambedrijfsleven.nl

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!