Plus Parfum met een vleugje CO2?

De Amerikaanse multinational Coty, die schoonheidsproducten fabriceert, gaat vanaf 2023 ethanol van afgevangen CO2 gebruiken in zijn parfums. Het bedrijf werkt daarvoor samen met LanzaTech.

Dit artikel maakt onderdeel uit van het dossier:
CO2 als grondstof
Inès Aoun | 11 maart 2021
Pexels Valeria Boltneva 724646

Ethanol is het meest gebruikte ingrediënt in parfums. Het zorgt ervoor dat de geur op een gelijkmatige manier wordt verspreid. Het Amerikaanse bedrijf Coty, dat onder andere geurtjes maakt voor Burburry, Chloé en Marc Jacobs, haalt zijn ethanol nu nog voornamelijk uit suikerriet en suikerbieten. Maar Coty wil een circulaire weg inslaan door tegen 2023 het merendeel van zijn parfums met duurzame ethanol te maken.

CO2 in parfums

Om dat te realiseren doet Coty een beroep op het Amerikaanse LanzaTech (zie kaderstuk). Coty en LanzaTech hebben twee jaar lang gezocht naar een manier om zuivere, duurzame ethanol te produceren uit afgevangen CO of CO2. De duurzame ethanol zou geschikt zijn voor gebruik in parfums. Meer details over het project laten de partners niet los.

De samenwerking moet Coty helpen om tegen 2030 30 procent minder CO2 uit te stoten, een belangrijke duurzaamheidsdoelstelling van het bedrijf.

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.