MULTIOBUS investeert in 100% elektrische bussen

Busbedrijf MULTIOBUS heeft 10 nieuwe volledig elektrische bussen aangekocht. Het telt daarvoor meer dan 5 miljoen euro neer. De investeringen kaderen in de ambitie van het bedrijf om tegen 2035 klimaatneutraal te zijn.

Inès Aoun | 14 juni 2021
Multiobus Elektrisch
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en CEO van MULTIOBUS Olivier Van Mullem

In totaal zullen er zo’n 12 elektrische bussen van MULTIOBUS rondrijden in de regio Oost-Brabant. Het bedrijf kocht eerder al twee groene voertuigen aan. Het is de eerste keer dat een privébedrijf een investering op zo’n grote schaal doet. MULTIOBUS is een partner van De Lijn Vlaams-Brabant.

Toekomst veiligstellen

De investeringen passen in de langetermijnvisie van het bedrijf. Ten laatste in 2035 wil MULTIOBUS een zero-emissiebedrijf zijn. De deadline is niet zomaar gekozen. In het Vlaamse regeerakkoord staat dat alle bussen emissievrij moeten zijn tegen die tijd. Voor het bedrijf betekent het concreet dat de vloot jaarlijks met 7 à 10 procent moet vergroenen. Daarnaast zal de Vlaams-Brabantse onderneming haar gebouwen en energievoorzieningen verduurzamen. “We zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is om tegen 2035 klimaatneutraal te zijn. Maar dat kan alleen als we er nu aan beginnen. Over tien jaar willen we onze ecologische voetafdruk met 80 procent verkleinen”, aldus CEO Olivier Van Mullem.

“We willen de toekomst van MULTIOBUS veiligstellen door in te zetten op zero-emissiebusvervoer en uit te kijken naar nieuwe vormen van personenvervoer. Als we nog langer zouden wachten en blijven investeren in dieseltechnologie zouden deze bussen nooit hun normale economische gebruiksduur halen. Bovendien denken we dat onze sector dringend moet vergroenen om haar bestaansrecht te kunnen blijven behouden”, aldus Van Mullem.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!