Maak kennis met KarBin, de eerste kartonnen afvalbak

Karton wordt steeds vaker ingezet als alternatief voor plastic. Deze zomer kun je je vuilnis op festivals zelfs in een kartonnen afvalbak deponeren: de KarBin.

Katleen Put | 16 april 2019
Kar Bin Suez Kar Tent
De KarBin uit gerecycleerd karton is een project van Suez en KarTent.

Dit festivalseizoen doet de KarBin zijn intrede: het kartonnen alternatief voor de plastic rolcontainer. De afvalbak van gerecycleerd karton werd ontwikkeld door afvalverwerker Suez en KarTent, het Nederlandse bedrijf achter de gelijknamige kartonnen festivaltent. De kartonnen vuilnisbak verschijnt de komende maanden op festivals en evenementen over de hele wereld.

Uitvouwbaar

De weersbestendige KarBin wordt vervoerd in flatpacks om de transportkosten laag te houden en de bijhorende uitstoot te beperken. Door het uitvouwbare ontwerp kunnen organisatoren snel extra afvalbakken neerzetten waar nodig. Het deksel van de KarBin kan worden aangepast om gescheiden afvalinzameling te stimuleren. Zo is de kartonnen afvalcontainer niet alleen duurzaam, maar ook heel functioneel.

Voor een jong publiek

KarTent startte in 2015 met de eerste kartonnen festivaltent een ‘kartonnen revolutie’. Met de KarBin toont het bedrijfje opnieuw aan een jong publiek hoe het mogelijk is om van afval nieuwe producten te maken. Zowel voor de kartonnen tenten als voor de KarBins maakt KarTent gebruik van gerecycleerd karton van Suez.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!