Huawei brengt energiemanagementsysteem voor slimme woningen naar Europese markt

Huawei bracht een nieuw energiemanagementsysteem op de markt, dat privégebruikers toelaat om hun energieproductie en –verbruik zelf te regelen. Het toestel is nu ook in Europa verkrijgbaar.

12 februari 2018
Huawei Fusion Home 1
© Huawei

Huawei’s eerste energiemanagementsysteem voor privégebruikers, de FusionHome Smart Energy Solution, kwam onlangs in Europa op de markt. Het systeem combineert de nieuwste digitale en internettechnologie met residentiële zonnepanelen. 

Slim energiemanagement

De Huawei-solaromvormer vormt de spil van een geïntegreerd energiemanagementsysteem. De zonne-energie wordt beschikbaar gemaakt voor huishoudelijke toepassingen: verlichting, verwarming, tv, wasmachine, vaatwasser, een laadpunt voor een elektrische auto … Een Smart Home Hub stemt vraag en aanbod op elkaar af en beslist wanneer de vaatwasser wordt aangezet of de autobatterij wordt opgeladen. De gebruiker kan op elk moment real-time-info over zijn energieproductie en -verbruik raadplegen via zijn smartphone.

Het systeem omvat ook een optimalisator voor zonnepanelen. Die zorgt ervoor dat één minder rendabel paneel (bv. een paneel dat in de schaduw ligt) niet langer de productie van het hele systeem verlaagt.

Batterijen

Naast een goede afstemming tussen productie en verbruik kan de FusionHome-technologie ook aangesloten worden op een thuisbatterij. Zo kunnen gebruikers vandaag al in zonne-energie investeren en in een later stadium naar een volledig ‘slim’ en zelfvoorzienend huis, inclusief batterijopslag, evolueren. Het systeem is onder meer te koop in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Turkije en Australië. Wanneer het in Vlaanderen op de markt komt, is niet bekend. 

Huawei is één van de grootste elektronica-multinationals van China. Het bedrijf is bij de consument vooral bekend van zijn smartphones die ook in België verkocht worden. Op het gebied van omvormers concentreerde Huawei zich tot nog toe op zwaardere toestellen, die meestal niet geschikt waren voor consumenteninstallaties. De FusionHome brengt daar verandering in.

Bron: Huawei

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!