Essent brengt zonnepanelen op Vlaamse markt

Energiebedrijf essent.be begeeft zich in Vlaanderen op de markt van de zonnepanelen. De elektriciteits- en gasleverancier slaat daarvoor de handen in elkaar met Volta Energycare. 

Fran Herpelinck | 2 februari 2018
American Public Power Association 764267122

Beide partners gaan zich in Vlaanderen richten op de installatie en het onderhoud van zonnepanelen voor particulieren en bedrijven. Essent.be speelt naar eigen zeggen in op de vraag naar zonnepanelen, die opnieuw aanzwengelt na het afschaffen van de subsidies door de Vlaamse overheid. Het energiebedrijf wil zo bovendien concreet werk maken van de transitie naar een decentrale energieproductie op basis van hernieuwbare bronnen. In dat nieuwe energiesysteem kunnen particulieren en bedrijven naast consumenten ook producenten zijn. “Dit past in onze visie om steeds ruimere energiediensten aan te bieden en de sleutels tot energieproductie bij de klant te leggen”, zegt Pierre Pignolet, Managing Director van essent.be.

Servicebedrijf

Essent.be laat zich bij deze stap bijstaan door Volta Energycare. Het gaat om Essents servicebedrijf Volta Limburg in Nederland, dat voortaan als Volta Energycare ook de Belgische markt zal bedienen. Het bedrijf levert, installeert en onderhoudt zonnepanelen in Nederland, en zal dat nu dus ook in Vlaanderen doen. Via de samenwerking wil essent.be, zo besluit Pierre Pignolet, “koploper worden op het gebied van betaalbare en slimme oplossingen die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing.”

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!