ENGIE en SUEZ bouwen samen 100 zonneparken in Frankrijk

ENGIE en SUEZ gaan honderd afvalrecyclage- en verwerkingssites verspreid over Frankrijk voorzien van zonneparken. De sites zullen samen 1 gigawatt aan duurzame energie opleveren.

Margot Kennis | 7 maart 2018
Suez En Engie 1

SUEZ beschikt in Frankrijk over verschillende faciliteiten voor de recyclage en verwerking van afval. Op een honderdtal van die sites zal ENGIE zonneparken bouwen. De potentiële energiecapaciteit van de zonnesites, geschat op een gigawatt, komt overeen met die van een kernreactor. Door gebruik te maken van een duurzame energiebron als zonne-energie, wordt volgens ENGIE jaarlijks 27.500 ton aan CO2-uitstoot vermeden vergeleken met energieproductie op basis van fossiele brandstoffen.

ENGIE is momenteel de leider op de Franse energiemarkt op het vlak van zonne- en windenergie, met respectievelijk 900 megawatt en 1,800 megawatt aan energiecapaciteit. Tegen het einde van 2021 wil ENGIE die cijfers opkrikken naar 2,2 gigawatt voor zonne-energie en 3 gigawatt voor windenergie.

In 2018 gaan ENGIE en SUEZ van start met de bouw van het eerste zonnepark, op de SUEZ-site van Drambon in het oosten van Frankrijk. De volgende jaren willen ENGIE en SUEZ ook het potentieel van waterstof als duurzame energiebron verder onderzoeken.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!