Plus Eneco stopt verkoop grijze stroom aan Nederlandse zakelijke klanten

Eneco levert in Nederland uitsluitend nog groene stroom aan nieuwe zakelijke klanten of bestaande klanten die hun contract willen verlengen. In België krijgen nieuwe zakelijke klanten ook enkel groene stroom aangeboden.

Lien Moris | 10 augustus 2022
Eneco Logo Windmolen
Eneco

Met bestaande zakelijke klanten die nog gebruik maken van grijze stroom (stroom van niet-duurzame bronnen) overlegt Eneco hoe zij zo snel mogelijk kunnen overstappen naar groene stroom. Consumenten en ‘klein-zakelijke’ gebruikers krijgen bij Eneco Nederland al sinds 2011 groene stroom.

Dick Velings, directeur van alle zakelijke activiteiten van Eneco in Nederland: “Dit is een grote en impactvolle stap op weg naar een duurzame toekomst. Het is niet alleen noodzakelijk om deze stap te zetten, wij geloven ook dat de zakelijke energiemarkt er aan toe is om de energietransitie te versnellen door afscheid te nemen van grijze stroom.”

Klimaatneutraal in 2035

Eneco verwacht dat rond 2026 alle Nederlandse zakelijke klanten op groene stroom zullen werken. Dat is vier jaar eerder dan het doel dat opgenomen is in hun One Planet-plan. Dat plan omvat de ambitie om de hele Eneco-groep en het energieverbruik van haar klanten tegen 2035 klimaatneutraal te maken.

De groene stroom die de Nederlandse klanten krijgen, bestaat uit de producten Europese wind, Nederlandse wind en Nederlandse zonne-energie. De maatschappelijke meerwaarde van die producten overstijgt inmiddels duidelijk de beperkte meerprijs, stelt Eneco.

En in België?

Ook in België biedt Eneco nieuwe zakelijke klanten alleen nog groene stroom aan. Woordvoerder Mark Van Hamme: “Bestaande klanten nemen we mee in een verduurzamingstraject: stap voor stap helpen we hen hun bedrijfsvoering te verduurzamen. We merken immers dat in België een gefaseerde aanpak de beste manier is om onze klanten de volledige omslag te laten maken. We doen dat door oplossingen aan te bieden zoals duurzame mobiliteit, zelfproductie en langetermijncontracten voor de directe levering van groene stroom. Wat de residentiële klanten in België betreft: die krijgen allemaal groene en lokaal opgewekte stroom.”

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.