Ecover lanceert afwasmiddel gemaakt van afvalstoffen

Het groene bedrijf uit Malle heeft een nieuw afwasmiddel gelanceerd. De limited edition werd Too Good to Waste gedoopt en is voor 25 procent gemaakt uit reststromen van bierbrouwerijen.

Ellen Vervoort | 16 oktober 2019
Ecover

Voor dit nieuwe afwasmiddel sloot Ecover een partnerschap met AB InBev. De bierreus levert het ethanol en water aan. “Het ethanol komt uit bier dat alcoholvrij is gemaakt. Voor de brouwerij is dat een afvalstof, voor ons een grondstof die we kunnen gebruiken als solvent”, zegt Katja Coppens, communicatieverantwoordelijke bij Ecover. “Het parfum halen we dan weer bij een appelsapfabrikant. Zo wordt de appelpuree die daar wordt gebruikt, op een andere manier nuttig ingezet. Deze appelgeurolie maakt slechts een zeer klein percentage uit van de appel- en bergamotgeur, maar we moeten ergens beginnen en onze visie is om meer geuren uit afval te kunnen kopen wanneer de markt uitbreidt.” Het afwasmiddel wordt verkocht in een fles gemaakt uit 100 procent gerecycleerd plastic.

Opstap naar de toekomst

Momenteel gaat het nog om een eenmalige actie. “Er moeten nog een aantal aspecten uitgeklaard worden voordat we de grondstoffen in onze gangbare productie kunnen opnemen”, legt SHE-manager Benny Oostvogels uit. “Om het afwasmiddel aan ons permanent assortiment toe te voegen, hebben we een groter volume aan ethanol en water nodig. Dat is momenteel nog niet haalbaar.”

Toch hoopt Ecover dat dit afwasmiddel een opstap kan zijn. Benny Oostvogels: “Heel wat producten uit ons huidige gamma zijn ooit begonnen als een limited edition. Denk maar aan de 100 procent recycleerbare fles voor ons afwasmiddel, die in 2018 voor het eerst op de markt kwam. We hopen het Too Good to Waste-afwasmiddel in de toekomst dus permanent aan ons assortiment toe te voegen.”

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!