Drie keer meer elektrische bedrijfswagens besteld in 2021

In 2021 was 11 procent van de bedrijfswagens, ingeschreven door leasingmaatschappij Arval, 100 procent elektrisch. Een grote stijging ten opzichte van vorig jaar, toen nog 3 procent van het bedrijfswagenpark bij klanten van Arval elektrisch was. Vincent Vanden Bossche, EV Manager bij Arval: “De nieuwe spelregels rond autofiscaliteit zorgen voor een heuse rush op volledig elektrische personenwagens.”

Inès Aoun | 5 januari 2022
Pexels Rathaphon Nanthapreecha 3846205

Meer dan 1 op de 5 bestellingen die Arval vandaag voor klanten plaatst, zijn 100% elektrische personenwagens. “Dat betekent een verdrievoudiging van de bestellingen voor BEV’s in vergelijking met eind 2020.”

Fiscaliteit

Arval – dat deel uitmaakt van de BNP Paribas Group – voorziet dat het aandeel 100% elektrische voertuigen veel sneller zal stijgen dat ze initieel hadden verwacht. Twintig procent van de bestellingen zijn voor elektrische bedrijfswagens. Dat is even veel als het aandeel bestellingen voor benzine en plug-in hybrides. De bestellingen voor diesel zijn daarentegen op de terugweg. Terwijl er in 2020 nog 56 procent van de bestelde bedrijfswagens op diesel reed, gaat het in 2021 om 42 procent.

De populariteit van elektrische voertuigen heeft volgens Arval te maken met de nieuwe fiscaliteit. Die zorgt ervoor dat bedrijven hun werknemers extra aanmoedigen om voor 100% elektrisch te kiezen in functie van de TCO, de eventuele restwaarde. Daarnaast zijn hun engagement op het vlak van mvo en hun ambities om hun CO2-uitstoot te reduceren belangrijke motivators. Maar om die doelstellingen te bereiken, zullen ook andere mobiliteitsoplossingen (zoals Arval Bike Lease) gepromoot moeten worden bij de werknemers.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!