Plus AB InBev koopt in 10 nieuwe e-trucks aan voor stadslevering

AB InBev breidt zijn vloot tegen eind dit jaar uit met 10 nieuwe Volvo FE E-Trucks. Die zullen cafés in de steden Leuven, Brussel, Gent en Luik beleveren. De van oorsprong Belgische bierbrouwer zal zo in totaal 12 e-trucks in omloop hebben.

Inès Aoun | 22 juni 2022
Belgaimage 188886059 Full

Zo’n kleine twee jaar geleden startte AB InBev met een proefproject. Het kocht een e-truck van Volvo aan om bier te leveren in Leuvense cafés en een MAN e-truck voor Brusselse leveringen. Nu investeert de bierbrouwer dus in 10 extra trucks met batterijen. Dat levert hen naar eigen zeggen een reductie op van 150 ton CO2 per jaar ofwel het equivalent van meer dan 83 personenvoertuigen met benzinemotor gedurende een jaar.

Krappe arbeidsmarkt

“De vele voordelen van elektrische stadsbelevering hebben we vastgesteld in de praktijk na de tests in Leuven en Anderlecht: geen uitstoot, minder lawaai en aangenaam rijden voor onze chauffeurs. Het is dus evident dat we opschalen.” zegt Philippe Seminck, Logistics Director BeNeLux en Frankrijk. “Bovendien is de E-Truck een belangrijke troef om goede chauffeurs te blijven aantrekken in een schaarse arbeidsmarkt. Zo ondersteunt duurzaamheid ook onze hr-agenda.”

AB InBev kiest voor Volvo Trucks. Pieter Thienpont, Sales & Marketing Comunication director Volvo Trucks Belgium: “De milieuambitie van Volvo Trucks is zeer duidelijk, namelijk tegen 2040 enkel nog fossielvrije voertuigen te leveren. Daarom neemt Volvo Trucks de leiding met een volledig aanbod aan elektrische trucks en de knowhow van elektrische diensten. Met AB InBev zijn we tot actie overgegaan om onze gezamenlijke klimaatdoeleinden hier en nu waar te maken.”

De aankoop kadert in de doelstelling van AB InBev om tegen 2040 naar net zero te gaan voor de volledige toeleveringsketen, van landbouwer tot consument.

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.